Set Berpantang dan Menyusu Lengkap

Program "Breastfeeding" Terbaik untuk Ibu dan "Milkbooster" untuk Bayi.

Set Collagen Powder

Nampak Lebih Mudah Remaja - Mengurangkan Kedutan dan Liang Roma.

Sumber Tenaga dan Kalsium

Mengubati Migraine dan Membekalkan Tenaga untuk Program Kurus yang Mudah.

Ramai Telah HAMIL Dengan Shaklee

Ingin Cepat Hamil? Sertai Program Kesuburan Shaklee Selamat dan Natural.

Vitamin C Terbaik

Anti oksidan semulajadi untuk tubuh penting untuk tulang, gusi dan gigi.

Sunday, 23 April 2017

Rahsia Anak Sihat dan Bijak - Bahagian 2

Assalamualaikum wbt...

Part 2 ni Nadia akan kongsikan kisah Aqil Harith pula..


Ingat tak, dalam post sebelum ni Nadia cerita yang Aqil ni dulu kerap demam dan selsema..selain masalah dengan imunisasi, Aqil juga seorang picky eater taw..

Mak-mak kepada picky eater ni, memang stress sikit la kan..tiap hari memikir menu apa nak masak yang anak akan makan..kadang tu masak dah beria anak punya febret, dah siap masak, dia tak nak makan pulak..😂

Bila Nadia dah mula dapat positif effect dari produk Shaklee semasa tempoh berpantang, Nadia dan husband decide untuk cuba berikan makanan tambahan kepada Aqil Harith.

Matlamat utama ialah untuk meningkatkan selera makan beliau. So, kami decide untuk bagi Aqil cuba mealshake Shaklee..

Alhamdulillah

Produk Shaklee ni pon serasi dengan Aqil..apa yang kami harapkan, doakan iaitu untuk tingkatkan selera makan Aqil, Allah swt telah makbulkan..Alhamdulillah

Walaupun selera makan Aqil dah meningkat, kami masih teruskan beri mealshake pada Aqil..dan apa yang kami perasan, IMUNISASI Aqil dah bertambah kuat..

Mcm Kembar kan?


Sejak konsisten dengan Mealshake ni, Nadia ingat Aqil belum pernah diseran demam atau selsema lagi..

Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Syukur Ya Allah..

InsyaAllah Nadia akan teruskan amal makanan tambahan Shaklee ini..

 klik Order!
 Klik Order!

Sunday, 16 April 2017

Kesan Cucuk Vitamin C


Kesan Cucuk Vitamin C ini bahaya wak...

Mengikut Doktor Amir Shah (seorang pakar kanser) pada kuliahnya tentang bahaya cucuk vitamin c ni di Masjid At Taqwa, Taman Bertam Indah tempoh hari. Kesan pengambilan vitamin C yang tidak teratur atau berlebihan MEMUDARATKAN taww... Jadi pada kawan-kawan Nadia yang nak cantik dengan cepat-cepat macam cucuk-cucuk tu... Berhati-hati...

Dr Amir Shah juga ada pesan, dos yg cukup sehari 1000 mg boleh mencantikkan dan melawan penyakit. Tapi lebih... boleh membawa padah dan kanser akan bercambah.. jadi pastikan vitamin-vitamin yang awak makan tu mendapat konsultasi yang betul dan jangan pakai agak-agak je ya..




Pada kawan-kawan yang nak cantik dan nak gebu tu, elok hubungi nadia cepat-cepat..

Sementara Nadia ade simpan stok banyak ni.. bila HQ dah habis, stok Nadia pon dah susut, sama-sama lah kita tunggu next shipment  ye..  😂😂🤔





Thursday, 6 April 2017

Rahsia Anak Sihat Dan Bijak


"Ayra ni kuat sikit dari abang Aqil dulu"

"Abang Aqil dulu, time umur macam Ayra ni, hidung tu tak pernah berhenti berair"

Kalau uolls nak tahu, itulah dialog mak mertua Nadia beberapa minggu lepas..

Dan apa yang mak mertua Nadia katakan tu, memang Nadia sendiri akui kebenarananya..😅

Memang betul Aqil dulu waktu umur 7bulan sehingga  lah umur 2tahun dulu, kerap sangat demam dan selsema..pendek kata, hidung dia tak pernah berhenti berair (selsema)..

Berbeza dengan Ayra, alhamdulillah sejak lahir sehingga umurnya dah masuk 9bulan ni, tak pernah lagi kena serang demam atau selsema yang teruk..seingat Nadia Ayra pernah demam sekali je, tu pon sehari je..Alhamdulillah..

Uolls nak tahu apa yang Nadia amalkan dalam menjaga kesihatan Ayra?

Meh sini Nadia story panjang lebar...hehe

Memandangkan Ayra ni baby lagi dan masih menyusu susu ibu, Nadia la yang perlu menjaga dan mengambil pemakanan yang sihat..

Bagi Nadia, untuk amalkan pemakanan yang sihat tanpa junk food @ snack, agak sukar sebenarnya..thats why  Nadia decide untuk ambil makanan tambahan..dan semestinya pilihan Nadia ialah produk Shaklee...

Apa yang Nadia betul-betul amalkan ialah set berpantang Shaklee..Nadia start amalkan since berpantang dan masih amalkan sehingga sekarang..

Alhamdulillah dengan asbab penggunaan yang konsisten set berpantang ni, diyakini memang Nadia dan Ayra dapat #shakleeeffect yang positif.. setelah mengamalkannya alhamdulillah..

Awak nak tahu tak apa set yang Nadia amalkan?

Ok, kat bawah ni Nadia listkan secara detail item yang Nadia amalkan:

SET BERPANTANG SHAKLEE

1) ESP

⏩Untuk cepatkan luka cantum
⏩Untuk banyakkan susu badan
⏩Untuk berikan lebih tenaga, kawal selera makan but at the same time susu banyak
⏩Untuk cantikkan kulit (baby pun inshaaAllah gebu nnt sebab dpt khasiat drp susu badan)

2) VITALEA

⏩Untuk tambah darah, elakkan rasa pitam dan penat
⏩Untuk atasi migrain
⏩Untuk kecantikan keseluruhan kerana ia bertindak sebagai multivitamin.

3) VITAMIN C

⏩Untuk kuatkan imunisasi
⏩Untuk baik pulih luka
⏩Untuk cerahkan kulit secara  keseluruhan.

4) BCOMPLEX

⏩Untuk lancarkan perjalanan darah
⏩Untuk atasi stress dan  meroyan

5) ALFALFA

⏩Untuk milk booster
⏩Untuk buang angin dan lawas
⏩Untuk ketatkan miss V serta tegangkan payu dara.

6) OSTEMATRIX

⏩Untuk kuatkan tulang
⏩Untuk atasi sembelit / buasir
⏩Untuk elakkan sakit2 seluruh badan especially pinggang, belakang n tapak kaki.

*******

Nadia bersyukur sangat Allah bukakan pintu hati Nadia untuk mencuba produk Shaklee ni..

Alhamdulillah juga Allah berikan kesihatan yang baik kepada Ayra Sofia asbab produk Shaklee ni..

Nanti Nadia akan sambung kisah kesihatan Aqil Harith pula dalam RAHSIA ANAK SIHAT DAN BIJAK - Part 2...

Stay tuned..

Sambungan Part 2



Wednesday, 5 April 2017

Pengedar Shaklee


Pengedar Shaklee Klang, Pengedar Shaklee Shah Alam, Pengedar Shaklee Putrajaya, Pengedar Shaklee Banting, Pengedar Shaklee Saujana Utama, Pengedar Shaklee Puchong, Pengedar Shaklee Seri Kembangan, Pengedar Shaklee Port Klang, Pengedar Shaklee Setia Alam, Pengedar Shaklee Jalan Kebun, Pengedar Shaklee Johan Setia, Pengedar Shaklee Si jangkang, Pengedar Shaklee Meru, Pengedar Shaklee Kapar, Pengedar Shaklee Pulau Indah
"Anda sedang berada di kawasan Pengedar Sah Shaklee"


Pengedar Shaklee hari ini bukan lah kerja menjual produk kesihatan dan pembersih rumah semata-mata. Seorang Pengedar Bebas Shaklee (SID) sebenarnya adalah pengguna seperti anda. Selepas mengguna produk, kami berkongsi kebaikan dan seterusnya mendidik masyarakat agar sama-sama memperolehi manfaat kearah kehidupan yang lebih sihat.

Seperti insan-insan lain, kami juga mempunyai visi dalam membentuk sahsiah masyarakat, Pengedar Shaklee hari ini adalah individu positif yang berwawasan dan peka tentang lanskap masyarakat majmuk yang berbilang bangsa.

Walaupun ada orang yang berwajah putih, kuning, coklat dan hitam kami tetap berpegang teguh pada dasar dan prinsip syarikat yang menggalakkan Pengedar Shaklee itu berkongsi kebaikan produk makanan dan pembersihan rumah kepada sesiapa sahaja kerana terlalu banyak manfaat yang kita bakal perolehi apabila bersama menggunakan Shaklee.

Inilah sebabnya mengapa Pengedar Shaklee merupakan komuniti yang aktif. Kami terdiri daripada beribu-ribu individu profresional seperti doktor, pharmacist, akauntan, ahli sukan sehingglah mantan jurutera yang hari ini menjadi suri rumah dari pelbagai peringkat umur dan latar belakang pendidikan.

Mereka hari ini telah berjaya...

Oleh kerana kami sentiasa berkongsi, Pengedar Shaklee sentiasa bersemangat dan  berwawasan tinggi untuk menghasilkan kehidupan masyarakat yang lebih sihat agar dapat di warisi oleh generasi akan datang.

Oleh itu, di kesempatan ini, saya menjemput individu positif untuk menjadi pejuang amalan hidup sihat di samping memperolehi pendapatan bersih tanpa had bermula dari rm500 sehari atau rm70k-120k sebulan.

Bagaimana kami lakukan?

Di dalam bisnes Shaklee jika anda mahukan kejayaan, anda haruslah belajar dari mereka yang telah berjaya. Apabila anda menjadi Pengedar Shaklee bersama kami, anda akan di beri tiket VIP untuk mengakses "Secret Group" (Fb, Whatsapp & Telegram) yang tidak akan di perolehi oleh Group pengedar Shaklee yang lain.



Secret Group ini akan membantu anda dalam setiap perkara yang anda perlu tahu dalam bisnes Shaklee. Dari masa kesemasa anda akan mendapati betapa Mudahnya Menjemput Kekayaan apabila anda bersama Group kami.

Setiap nasihat dan tunjuk ajar ini di berikan percuma selagi anda bertindak segera. Berbanding dengan bisnes lain yang akan mengenakan caj beratus malah beribu ringgit mengikut jam untuk membimbing usahawan di bawah mereka. Nilai Secret Group kami mungkin ratusan ribu ringgit jika hendak di Nilai dengan wang ringgit.

Anda akan pelajari pelbagai teknik dan kaedah terbaik mengguna dan berkongsi kebaikan Shaklee. Tanpa perlu keluar dari rumah, anda juga tidak perlu memaksa orang menjadi Ahli, Ia kerana ramai pengguna Shaklee di luar sana yang menanti wakil Shaklee aktif di kawasan dan daerah mereka.

Nak tahu bagaimana kami lakukan?

Sertai kami sekarang!!!

Hubungi talian Hotline kami untuk preview!

019-2559377

untuk sebarang pertanyaan bisnes, rakan kongsi, pengedaran dan pembelian produk.
klik je link kat bawah ni

Tuesday, 4 April 2017

Rahsia Kejayaan Bisnes Shaklee Cara Spectacular



LIVE in 48 HOURS FOUNDER SHAKLEE SPECTACULAR BUKA RAHSIA KEJAYAAN DALAM SHAKLEE

Assalamualaikum,

Kurang dari 48 JAM sahaja lagi Founder Spectacular Master Nana akan berkongsi tips kejayaan yang dia lakukan untuk sukses dalam perniagaan Shaklee.

Buat pertama kali Rahsia ini dikongsikan pada Public!

Pada uolls yg nk berjaya, nak ubah kehidupan, jom kita join LIVE SHARING dari orang yang dah berjaya dalam Shaklee.

Siapa yg kena join?

✔️ Mereka yang dah bosan dengan kerja 8-5
✔️ Mereka yang suri rumah tangga
✔️ Mereka yang cari extra income
✔️ Mereka yang tak dapat-dapat pekerjaan
✔️ Mereka yang masih belajar tapi nak berdikari
✔️ Mereka yang dah usaha tapi tak berjayalagi
✔️ Pendek kata, Orang yang nak keluar dari Comfort Zone!

Sertai LIVE Sharing Master Nana Macarona  ini dengan bayaran PERCUMA.

== Apa Keistimewaan jadi ahli shaklee?
== Apa yang Shaklee boleh REWARD anda?
== Cara nak jadi ahli berbayar atau percuma?
== Macam mana nak dapat Rm1000 pertama setiap bulan?
== Group support yang berterusan?
== Belajar bisnes dari ZERO sampai jadi HERO!

Tawaran ini khas untuk 10 orang terawal SAHAJA!

 💖 Just whatsapp Nadia nama dan details sebagai syarat kelayakan untuk join.

Jika berminat wasap Nadia hokay 😉
klik je link kat bawah ni
www.wasap.my/60192559377

Your Trusted SID
@nadia.shaklee
019-2559377

 Daftar Shaklee

Monday, 3 April 2017

Shaklee Consultation Service


Assalamualaikum wbt...

Hi uolls,

Harini Nadia nak terangkan sikit isu mengenai KONSULTANSI...

Korang semua sedar tak bahawa, korang layak untuk dapat khidmat konsultansi PERCUMA bila buat belian produk Shaklee? Yes, PERCUMA je taw...

Kalau korang ada buat belian dari mana-mana SID,please dapatkan info/konsultansi sehingga uolls puas hati..kalau SID tersebut tak boleh bagi khidmat konsultansi pada uolls, nasihat Nadia, carilah SID lain yang lebih bertangunggjawab..

Janganlah korang beli dari orang lain, pastu tanya cara makan kat orang lain...tak elok na buat macam tu...

KONSULTANSI EKSKLUSIF UNTUK CUSTOMER

Untuk pengetahuan uolls, Nadia akan bagi konsultansi yang eksklusif untuk customer Nadia SAHAJA. Ye lah kan, Allah dah bukakan pintu hati uolls untuk beli produk Shaklee dari Nadia, maka wajiblah Nadia consult uolls betul2 sehingga uolls berpuas hati..

2, 3 hari ni, ada beberapa customer yang dah beli produk shaklee dari SID lain, then tetiba whatsapp Nadia tanya cara makan..pertamanya, Nadia minta maaf  sebab Nadia tak akan consult selain dari customer Nadia sendiri..

Bukan Nadia saja taw.. Nak tahu kenapa SID-SID buat macam ni?

Tujuan dia simple je..iaitu untuk melindungi diri SID dan uolls sendiri. Nadia tak akan consult uolls if uolls beli produk dari orang lain.

Alasan?

Pertamanya, Nadia sendiri tak pasti produk yang uolls beli adalah tiruan atau original.

Keduanya, Nadia tak pasti produk yang uolls beli tu dalam keadaan baik (tercemar) atau tidak.

Yang ketiga, Nadia tak tahu uolss ada sejarah penyakit apa atau allergic pada makanan tertentu... jadi untuk elakkan salah maklumat lebih baik bertanya pada mereka yang mencadangkan suplemen tersebut.

Hanya penjual uolls je yang sedia maklum TENTANG produk yang dia jual tu dan KENAPA dia suggest kan suplemen tertentu untuk digunakan oleh customer beliau... jadi sebaiknya, minta lah pendapat cara pemakanan berkesan daripada beliau...

Simple je kan.. dengan cara ni awak selamat dan Nadia pon selamat... win win gitew..

So, korang nak KONSULTANSI EKSKLUSIF ni? PERCUMA JERR...

Whatsapp Nadia untuk order..ok?

Your trusted SID
Nadia 019-2559377

Monday, 13 March 2017

TAK KENAL MAKA TAK CINTA

Alhamdulillah..baru je selesai bagi 1st class untuk partner bisness yang baru yang ingin bersungguh-sungguh buat bisnes Shaklee sehingga BERJAYA..

So, rutin sebelum tidur..singgah jap kat Fb, update apa yang patut..then Nadia terperasan ramai pulak yang baru friend dengan Nadia malam ni..

Ok lah..sementara ada sedikit masa sebelum melelapkan mata, meh Nadia nak brief pasal diri Nadia pada uolls..harap sudi baca sampai habis ya..🙈

Nama yang diberi NURUL NADIA BT Yahya...kawan-kawan memang panggil Nadia..cuma kat kampung je special sikit, orang panggil angoh/kak ngoh even bukan family members pon..hehe

Nadia dah berkahwin..dan my beloved husband is Mohammad Helmi..tahun ni merupakan ulang tahun ke 5 perkahwinan kami..dan telah dikurniakan 2 orang cahaya mata..iaitu Aqil Harith (3 tahun) dan Ayra Sofia (8bln)...Alhamdulillah..

Untuk masa sekarang, Nadia merupakan seorang penjawat awam dan seorang SUPERVISOR DISTRIBUTOR di SHAKLEE..Alhamdulillah, 5 bulan berjuang, Allah izinkan Nadia untuk rank up ke SUPERVISOR pada Januari yang lalu..

Macam mana Nadia bermula dengan Shaklee?

Ha..korang mesti nak tahu kan, macam mana detik perkenalan Nadia dengan Shaklee..Nadia mula Shaklee dengan Set berpantang lengkap..dan decided untuk menjadi ahli seterusnya menjalankan perniagaan Shaklee ni bila Nadia nak beli suppplement untuk Aqil Harith..

Actually tujuan utama Nadia buat bisness Shaklee ni ialah untuk SHARE benefit of the products dengan uolls semua..semoga hasil sharing Nadia dapat membantu uolls yang memerlukan..😊

Dan dalam bisnes ni, Nadia sungguh-sungguh nak buat sampai KAYA & BERJAYA..bak kata mentor Nadia, master @nanamacarona

"Alang-alang buat bisnes biar sampai kaya, alang-alang buat Shaklee biar sampai MASTER"
Korang doakan Nadia ya, semoga urusan kita semua dipermudahkan oleh Nya..😊

Ok lah uolls..mata dah berat..sampai masanya untuk berehat, panjang umur kita ketemu lagi...

Your trusted SID
Nadia 019-2559377
Founder of Shaklee Majestic Team

Sunday, 5 March 2017

Boleh Kurus Dengan Minyak Omega

hai..🙋🏼 

Betul ke boleh kurus dengan minyak Omega?

eh, tapi sebelum tu nak tanya.. dah makan? 

Lepas makan nanti jangan lupa ambil Omega Guard tau.

Biar dia bakar lemak degil awak tuh. Paling best lepas makan pun senang nak membuang dan memudahkan proses pembakaran lemak kita :) .

 Apa kelebihan Omega Guard ni? 

✔mencegah salur darah dari tersumbat 
✔merendahkan kolestrol 
✔mengawal obesiti 
✔menguatkan daya ingatan dan tumbesaran 
✔memberi rasa kurang lapar 
✔membakr lemak dengan cepat 
✔meningkatkan metabolisma 
✔omega lengkap dgn asid lemak omega 3, DHA dan EPA. 
✔mengelakkan strok 
✔menyihatkan paru-paru 
✔sesuai utk mereka yg menghidap penyakit tiga serangkai:-hati, jantung dan buah pinggang ✔melicinkan kulit dan kelihatan pinkish . jom grab dan dapatkan konsultasi percuma . 

YOUR HEALTH AND BEAUTY CONSULTANT, 
Nadia 
 0192559377