Set Berpantang dan Menyusu Lengkap

Program "Breastfeeding" Terbaik untuk Ibu dan "Milkbooster" untuk Bayi.

Set Collagen Powder

Nampak Lebih Mudah Remaja - Mengurangkan Kedutan dan Liang Roma.

Sumber Tenaga dan Kalsium

Mengubati Migraine dan Membekalkan Tenaga untuk Program Kurus yang Mudah.

Ramai Telah HAMIL Dengan Shaklee

Ingin Cepat Hamil? Sertai Program Kesuburan Shaklee Selamat dan Natural.

Vitamin C Terbaik

Anti oksidan semulajadi untuk tubuh penting untuk tulang, gusi dan gigi.

Wednesday, 21 September 2016

Collagen Powder



APA ITU KOLAGEN?
  • Tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.
  • Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen.
  • Kolagen melindungi organ, peut, hati, jantung, paru-paru, saluran darah, sel otak dan lain-lain.
  • Kornia juga adalah kolagen.
  • 80% daripada tulang adalah kolagen.
  • Kolagen penting dalam kesihatan dan kecantikan dengan mengekalkan badan yang muda, anti-penuaan, mencegah penyakit dan menjaga kesihatan badan.

TANDA-TANDA KEHILANGAN KOLAGEN
  • Garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata (eyes bag), penglihatan kabur.
  • Gusi yang tidak sihat.
  • Garis halus kelihatan pada leher.
  • Payudara dan punggung kendur.
  • Kuku senang pecah, pudar dan kekuningan.
  • Rambut menjadi kering dan bercabang di hujung.
  • Liang roma menjadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan.
  • Kulit hilang keanjalan, lebih kering, kelihatan tua dari umur sebenar, organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakitt sendi.

KOLAGEN DARIPADA SISIK IKAN MERAH - Sumber Kolagen Terbaik
  • Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m, dibawah keadaan lautan yang bertekanan tinggi, adalah mustahil bagi ikan biasa untuk hidup.
  • Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pounds, bertelur dan hisup dengan bebas di dalam lautan dalam - menjadikan ia sumber kolagen terbaik (mengekalkan kelembapan kulit)  dan elastik (mengekalkan keanjalan kulit - boleh melantun apabila dicubit).
  • Kepaduan sel yang sangat tinggi.
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan.
  • Jisim molekul yang sangat rendah - menyerap dengan mudah dan berkesan di dalam badan kita.

SHAKLEE Collagen Powder mengandungi 7 ramuan aktif bagi meningkatkan keberkesanan!
  1. Keanjalan - menyokong pembentukan tisu penyambung
  • Ekstrak Kulit kerangan laut - Mengandungi glukosamine, sebagai pelincir bagi sendi, menghidrat mata dan melegakan ketidakselesaan mata.
  • Lactobacillus Acidophilus - Meningkatkan penyerapan kolagen.

     2.  Penghidaratan - menyokong penghasilan kolagen dan asid hialuronik
  • Ekstrak Biji Camellia Japonica - mengandungi asid oleik dan isoflavon juga membekalkan nutrisi dan penghidratan.
  • Ekstrak Pfaffia - merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon dan meningkatkan tenaga batin. Juga meningkatkan tenaga dan prestasi. 

     3.  Antioksidan - bekalkan nutrisi untuk penghasilan kolagen dan melawan radikal bebas
  • Vitamin C - menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit.
  • Vitamin B2, B6 - membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen dalam sel tubuh.

KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER

  • Anti penuaan - mengurangkan kedutan dan liang roma.
  • Melembap - melembap dan mengurangkan kekeringan kulit.
  • Mencerah - mencerahkan pigmentasi dan jeragat.
  • Menegang - menegangkan payudara dan pinggul.
  • Menyubur - menyuburkan rambut, kulit, kuku
  • Meningkatkan Pergerakan - Badan lebih bertenaga dan aktif.
  • Mengembalikan Keanjalan - Kulit lebih muda bermaya.



Chewable Vita-C Plus


Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.  Vitamin C tambahan diperlukan bagi ibu-ibu mengandung dan yang sedang menyusukan bayi di mana diet harian sahaja tidak mampu memberikan vitamin C yang mencukupi. Chewable Vita-C dengan rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren.  Ia ideal juga untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


[ROSE HIPS: ‘NATURAL REMEDY’ KEPADA MASALAH KULIT DAN PENUAAN]

Rose Hips telah digunakan oleh orang di Amerika Selatan untuk mengekalkan kulit sihat dan melambatkan penuaan sejak berabad yg lama dulu.

Rose hips adalah buah pada bunga mawar belukar liar yang diperolehi setelah semua kelopaknya gugur.

Ia membantu menggalakkan kitaran pemulihan semula jadi kulit dan membantu penghasilan kolagen yang elastin.

Rose Hips juga mengandungi Bioflavanoids yang mengekalkan kapilari sihat di seluruh badan. Dengan manfaat Bioflavanoids, Rose Hips adalah tambahan yang baik untuk diet, kecantikan dan kesihatan tubuh secara menyeluruh.

[Dapatkan Chewable Vita-C Plus Shaklee sekarang! Ia diperkaya dgn sumber ROSE HIPS dan BIOFLAVONOIDS]

Read more http://www.celikvitamin.com/produk-shaklee/chewable-vita-c-plus-100mg/



B-Complex


Apakah manfaat dari vitamin B1, B6 dan B12 ?

Vitamin B1
Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum
Manfaatnya :
  • melancarkan metabolisme
  • melancarkan peredaran darah
  • mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
  • mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
  • memulihkan gangguan saraf 

Vitamin B6
Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk
Manfaatnya :
  • memlancarkan metabolisme
  • meningkatkan kekebalan tubuh
  • menjaga keseimbangan garam-garam mineral
  • membantu sintetis RNA dan DNA

Vitamin B12
Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut
Manfaatnya :
  • mencegah kerosakan urat saraf
  • membantu pembentukan sel darah merah
  • melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga

Apakah yang akan berlaku jika kita kekurangan vitamin B?

Kekurangan vitamin B Complex boleh menyebabkan:


  • Lemah sistem saraf
  • Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. 
  • Pembentukan sel abnormal
  • Mengakibatkan anemia
  • Masalah depresi (tekanan perasaan)
  • Kehilangan daya memori
  • Cepat letih
  • Sesak nafas
  • Insomnia
  • Kurang fokus dan konsentrasi
  • Mudah tersinggung

Apakah kelebihan vitamin B Complex dari Shaklee?

Terdapat banyak kelebihan yang terdapat di dalam B Complex Shaklee.
Antaranya;



  1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
  3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
  5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  6. Mencegah stress.
  7. Menguatkan antibodi tubuh.
  8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
  9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
  11. Mencegah anemia.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk kanak-kanak?


  1. Merangsang pertumbuhan.
  2. Meningkatkan kemampuan berfikir.
  3. Memberikan tambahan tenaga.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk orang dewasa?


  1. Menambah tenaga.
  2. Mengurangkan stress.
  3. Melambatkan proses uban di rambut.
  4. Membantu meningkatkan konsentrasi.

Apakah kelebihan vitamin B Complex Shaklee untuk ibu mengandung?

  1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
  2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).
  3. Membekalkan asid folik yang sangat penting utk mengelakkan kecacatan janin

Siapakah yang perlu mengambil vitamin B Complex Shaklee?


  • Ibu yang menyusukan (Rujuk: Set breastfeeding Shaklee)
  • Ibu yang hamil (Rujuk: Set Kehamilan Shaklee)
  • Ibu yang sedang berpantang (Rujuk: Set Berpantang Shaklee)
  • Mereka yang inginkan kulit yang cantik dan sihat (Rujuk: Set Kecantikan Kulit Shaklee)
  • Mereka yang ingin mendapatkan anak (Rujuk: Set Kesuburan Shaklee)
  • Mereka yang mengalami masalah migrain (Rujuk: Set Migrain Shaklee)
  • Mereka yang mengalami alahan/eczema (Rujuk: Set Alahan)
  • Mereka yang mengalami masalah rambut (Rujuk: Set Rambut Shaklee)
  • Mereka yang ingin mengawal paras kolestrol (Rujuk: Set Kolestrol Shaklee)




Alfalfa

Alfalfa Shaklee /Alfalfa Complex Shaklee merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950-an. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. 

Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. 

Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak iaitu daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. 

Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa Shaklee /Alfalfa Complex Shaklee Yang Utama : 


  • Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 


  • Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan. 


  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit. 


  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol. 


  • Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor. 


  • Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.


  • Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan 


Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee / Alfalfa Complex Shaklee :


  • Legakan sakit-sakit sendi dan belakang. 
  • Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan. 
  • Memberi kelegaan semasa period. 
  • Membantu Merawat arthitis 
  • Membantu Merawat athma 
  • Mencuci usus bagi membuang toksik 
  • Membantu membuang angin dalam badan 
  • Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor 
  • Meneutralkan asid dalam badan 
  • Membantu masalah keputihan pada wanita. 
  • Membesar dan menegangkan payudara. 
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri. 
  • Memulihkan urat selepas bersalin. 
  • Milk booster 
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
  • Meningkatkan stamina lelaki 
  • Membantu Melegakan masalah sembelit


Monday, 19 September 2016

Diet Untuk Kehamilan Yang Sihat


Assalamualaikum...

Semasa melayari internet sebentar tadi, Nadia terjumpa artikel yang bagus tentang kehamilan. So, Nadia nak kongsikan inti pati kandungan artikel tersebut disini supaya ilmu yang Nadia perolehi ni dapat di sebarkan pada semua ibu-ibu yang mengandung sekarang ni InshaaAllah.

Kenapa ibu perlu vitamin yang mencukupi untuk bayi dalam kandungan? Ikuti artikel yang di susun oleh Nadia ni ya..

Secara ringkasnya, artikel tersebut membincangkan mengenai pemakanan ketika hamil bermula dari trimester pertama sehingga trimester ketiga.

Antara kandungan arikel tersebut ialah :

1) Wanita hamil sangat perlu mengamalkan pemakanan secara sihat. Ia  demi kebaikkan kedua-duanya, si ibu serta bayi dalam kandungan. Setiap hari wanita hamil perlu makan makanan daripada empat kumpulan makanan iaitu buah-buahan dan sayuran, makanan berkanji, makanan kaya protin serta produk tenusu. Setiap kumpulan makanan ini memberi nutrisi dan zat yang berlainan.

2) Perlu diingatkan, wanita hamil tidak memerlukan kalori tambahan untuk enam bulan pertama. Jadi, ibu hanya perlu makan seperti biasa. Bagi tiga bulan terakhir, wanita hamil memerlukan kira-kira 200 kalori tambahan setiap hari. Jika ibu mengalami pedih ulu hati di akhir kehamilan, amalkan makan dalam kuantiti sedikit tapi secara kerap.
Siapa lagi bam bam? abang ke adik?

3) Wanita hamil memerlukan vitamin dan mineral tambahan antenatal sebagai satu jaminan untuk memenuhi keperluan nutrien badan. Wanita hamil disarankan mengambil 400mcg asid folik sehari bagi 12 minggu pertama kehamilan. Apabila kandungan semakin membesar, anda akan memerlukan zat besi tambahan. Tahap zat besi dalam badan akan diperiksa semasa hamil dan doktor anda akan menasihatkan mengenai apa yang anda perlukan. Kalsium juga penting dan anda kini memerlukan sebanyak dua kali ganda jumlahnya sehari berbanding sebelum ini. Tanyalah doktor anda mengenai multivitamin khas untuk kehamilan. Ia seharusnya mengandungi asid folik, vitamin D, zat besi dan kalsium. Dapatkan juga multivitamin yang mengandungi vitamin C, vitamin D, vitamin-vitamin B seperti B6 dan B12, potasium, zink dan vitamin E.

Jangan ambil sebarang vitamin tambahan yang mengandungi retinol iaitu vitamin A daripada unsur haiwan. Jika diambil dalam kuantiti yang banyak, retinol boleh menjadi racun kepada bayi dalam kandungan. Walau bagaimanapun, vitamin A daripada unsur tumbuh-tumbuhan (karotin) adalah selamat. Selain itu, jangan ambil vitamin dan mineral megados (megavitamin) kerana ini boleh membahayakan bayi.

4) Sepanjang kehamilan, ada beberapa jenis makanan yang perlu dielakkan. Ini untuk kebaikkan bayi anda. Antaranya :
  • Kerang yang terdapat dalam laksa dan kway teow goreng sepatutnya direbus terlebih dahulu sebelum dimasukkan ke dalam makanan tersebut, tetapi anda perlu memberitahu penjual untuk tidak memasukkannya dalam makanan itu kerana anda tidak tahu sama ada ia dimasak dengan betul atau tidak.
  • Bahan-bahan dalam hidangan stimbot yang tidak masak sepenuhnya. Pastikan supnya dipanaskan hingga mendidih setiap kali bahan baru ditambah terutamanya kerang-kerangan, daging dan telur.
  • Daging mentah atau kurang masak dan telur. Semua ini adalah sumber bakteria yang boleh membahayakan bayi anda. Apabila memasak daging atau telur, pastikan ia masak sepenuhnya. 
  • Makanan laut mentah seperti tiram atau sushi.
  • Ikan jerung, todak atau marlin. Ikan-ikan tersebut mengandungi raksa (merkuri) yang hadir secara semula jadi dalam jumlah yang tidak selamat. Tuna juga mengandungi raksa, oleh itu hadkan pengambilannya kepada tidak kurang daripada empat tin bersaiz sederhana atau dua stik segar seminggu.
  • Hati dan produk hati (pate, sosej hati) perlu dielakkan kerana kesemuanya mungkin mengandungi sejumlah besar vitamin A jenis retinol. Terlalu banyak bahan ini boleh membahayakan bayi dalam kandungan.
  • Kurangkan atau berhenti minum minuman beralkohol  semasa hamil. Jika mau minum, jangan minum lebih daripada dua unit, sekali atau dua kali seminggu, dan jangan minum hingga mabuk.
  • Hadkan juga pengambilan kafein kepada 200mg sehari. Itu bermakna dua cawan besar (mug) kopi segera atau empat cawan teh atau lima tin minuman kola sehari. Sebagai ganti, anda boleh ambil kopi atau kola nyahkafein.
5) Wanita hamil tidak boleh berdiet. Ini kerana, ia mungkin berbahaya kepada si ibu dan bayi. Dengan diet boleh menyebabkan anda kekurangan zat besi, asid folik dan vitamin serta mineral yang penting. Pertambahan berat badan semasa hamil adalah perkara  biasa. Just rilex, and enjoy the moment..


Namun begitu, jika berat badan anda naik secara mendadak dan berlebihan, sila ubahsuai diet serta lakukan senaman. Apapun mintalah nasihat doktor yang pakar.

So, itu antara point-point penting dalam artikel tersebut. Nadia harap perkongsian info ini bermanfaat kepada semua.

Bagaimana Set Hamil Shaklee boleh membantu?

Set kehamilan Shaklee merupakan set kehamilan paling lengkap yang berada dipasaran. Pengambilan set ini secara konsisten dapat membekalkan nutrisi serta zat yang secukupnya dan memberikan kesan yang baik kepada si ibu dan anak dalam kandungan. Antara kandungan dalam set kehamilan ialah seperti berikut:

1. Energizing Soy Protein (ESP)
2. Vita-lea
3. Vita-C
4. B-Complex
5. Ostematrix
6. Omega guard (diambil pada trimester keduan dan ketiga)


Jadi, kepada ibu hamil diluar sana yang ingin bertanya lanjut mengenai set kehamilan Shaklee boleh lah hubungi / whatsapp Nadia (019-2559377). Nadia akan terangkan secara terperinci mengenai set ini serta cara pengambilannya bagi mendapatkan kesan yang terbaik.




Saturday, 10 September 2016

Pulih Rahim Untuk Hamil Sekarang

Promosi + postage.

ESP atau ENERGIZING SOY PROTEIN.

Kebaikan ESP ni yg korg kne tau adalah :

*yg nk pregnnt : ESP akn pulihkn n pelihara rahim kite..

*yg tengah pregnnt pulak : ESP akn bntu kuatkan rahim kita n bantu baby jugak..die bntu pembentukan otot baby..protein kan bagus untuk tumbesaran..

*yg tgh menyusu baby mcm by skang ni : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu.

*yg nak stabilkan hormon plak : ESP ni mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon...die dpt bantu memulihkan hormon wanita..Keluarkan darah kotor.

*yg nk kurus : ESP buat kita rasa kenyang tu lame dr biase...jd,,nfsu nak makan pun berkurangla.

*yg nak cantik : ESP buat kulit kita lebih anjal, gebu dan lebih cerah..nampak berserila cket..bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan..natural beauty kaw giteww...

*yg nk puasa : ESP akn bg tenaga pd korg utk terus bpuasa...kalau gastrik pon insyallah dpt kurangkan risiko nk kne gastrik time puase nih.. Bnyk betul kebaikan ESP ni..so, kpd yg nk rase kebaikan yg by sendiri da dpt ni, just drop me a message n i'll get back to u asap k!
.
Nak harga special?

Jom PM Nadia,
kita sembang-sembang tentang set cantik dari shaklee




Mengelakkan Penyakit Osteoporosis (tulang rapuh)

BAGUSNYA KALSIUM

Kenapa kita dinasihatkan ambil susu setiap hari??
.
Ini kerana badan kita sememangnya memerlukan kalsium sekurang2nya 1300mg untuk kekuatan tulang..malahan pengambilan secara berterusan dapat mengelakkan daripada sebarang penyakit y tidak diingini✅
.
Selalu terlupa minum susu? 

Kami dapat membantu anda.. 

Pengambilan Ostematrix shaklee dapat membantu anda memberikan kalsium yang terbaik
.
Apa Ostematrix mampu lakukan pada anda? :

• Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
• Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
• Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas
• Mengurangkan stress
• Menstabilkan tekanan darah
• Melegakan sakit ketika haid
• Membantu dalam masalah gastrik
• Penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf & merehatkan otot sewaktu kontraksi
• Mengurangkan risiko praeklampsia
• Membantu mengurangkan sakit belakang
• Mengurangkan risiko osteoporosis
• Membantu mengurangkan kebas dan sesemut
• Membantu melegakan sembelit
•Membantu dalam masalah tumit kaki sakit/pecah-pecah
• Membantu mengurangkan masalah kolestrol
• Menggalakkan kulit yang cantik
• Melegakan sakit-sakit sendi
• Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
• Membantu melembutkan najis
• Membantu mengatasi migrain
• Membantu masalah buasir

Jadi apa tunggu-tunggu lagi?


Nak Hilangkan Jerawat dan Stabilkan Hormon Begini Caranya

HOT FAST SELLING

Promo! : FREE SHAKER + FREE POSTAGE UNTUK SM -

Assalamualaikum semua,
-
Nadia adalah pengguna yang mengamalkan ESP shaklee. ESP adalah HOT ITEM DEMAND dalam SHAKLEE LOVERS..Tak kira LELAKI atau WANITA pun boleh mengambil ESP sebagai minuman harian... .
.
Ramai dah yang JATUH CINTA dengan ESP ni... sebab 1 CANISTER ESP ni mengandungi 1001 khasiat untuk kesihatan keseluruhan badan tau
.
kenapa nadia kata ada 1001 khasiat?
.
NAK KULIT CANTIK - ESP membantu untuk dapatkan kulit yang CANTIK + ANJAL + GEBU dan LEBIH CERAH.
.
NAK HILANGKAN PARUT- ESP membantu menghilangkan masalah PARUT JERAWAT termasuk lah PARUT BERLUBANG.
.
NAK KURUS - ESP mampu MENGAWAL SELERA MAKAN.
.
NAK PUASA - ESP mampu memberi RASA KENYANG YANG LAMA dan MEMBEKALKAN TENAGA SEPANJANG HARI.
.
NAK STABILKAN HORMON - ESP mengandungi kacang soya NON- GMO yang sangat kaya dengan ISOFLAVON yang boleh membantu MEMULIHKAN HORMON WANITA.
.
UNTUK PREGNANT WOMAN - ESP bantu KUATKAN RAHIM dan PEMBENTUKAN OTOT BABY.Protein sangat bagus untuk tumbesaran.
.
UNTUK TAMBAH SUSU- ESP membantu memperbanyak AIR SUSU dan susu yang dihasilkan juga BERKHASIAT.
.
UNTUK WANITA LEPAS BERSALIN- ESP dapat menghilangkan STRECH MARK dengan pengambilan secara KONSISTEN dan BERTERUSAN.
.
NAK BERMASKER- ESP boleh dijadikan sebagai MASKER MUKA .
. .
NAK MAINTAIN SIHAT- ESP membantu MELENGKAPKAN NUTRIEN yang tak cukup dalam badan kita. .

Banyakkan kelebihan ESP ni.1 botol tahan 2-3 bulan penggunaan tau
.
Pada ibu-ibu yang nak tanya apa-apa tetang produk shaklee atau nak sembang-sembang tentang masalah anak-anak boleh je whatsapp nadia melalui talian di bawah ya.. InshaaAllah Nadia kongsi pengalaman Nadia dengan produk shaklee.

Jom PM,
for consultation gitu.. Your Trusted SID 1234207
Whatsapp 016-669 2619
atau Call 019-255-9377
.
#shakleeklang #shakleeselangor #espmurah

Bagaimana Bertambah Cantik dengan Set Kecantikan Shaklee


Highly reccomended kepada awak yang nak jaga berat badan dan kulit yang bermasalah. 

So tengah ada harga promosi better grab cepat ya
Set Kecantikkan Shaklee 


ESP
-Kesihatan Kulit, rambut, kuku dan otot
-Diperlukan untuk pembentukan sel baru
-Membekalkan tenaga & membakar kalori sehingga 35%
-Mencantikkan kulit
-Menjadikan kulit flawless .
.
Vitamin C
-Anti oksidan semulajadi
-Mengekalkan integriti sel
-Pertumbuhan Gigi, gusi, tulang, otot, dan salur darah yang sihat
-Mengurangkan resdung & jerawat
-Mencantikkan kulit .

Pada ibu-ibu yang nak tanya apa-apa tetang produk shaklee atau nak sembang-sembang tentang masalah anak-anak boleh je whatsapp nadia melalui talian di bawah ya.. InshaaAllah Nadia kongsi pengalaman Nadia dengan produk shaklee.

Jom PM,
for consultation gitu.. Your Trusted SID 1234207
Whatsapp 016-669 2619
atau Call 019-255-9377

Khasiat Vivix Shaklee pada Pesakit

Kebaikan Vivix Shaklee

Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
Membantu merawat penyakit parkinson
Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
Meningkatkan kesihatan imum badan
Menggalakan kesihatan keseluruhan

Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semula jadi.

Pada ibu-ibu yang nak tanya apa-apa tetang produk shaklee atau nak sembang-sembang tentang masalah anak-anak boleh je whatsapp nadia melalui talian di bawah ya.. InshaaAllah Nadia kongsi pengalaman Nadia dengan produk Shaklee.

Jom PM,
for consultation gitu.. Your Trusted SID 1234207
Whatsapp 016-669 2619
atau Call 019-255-9377

Bagaimana Jadikan Muka Licin dan Tiada Jerawat

Vitamin C dan E Secara Serentak

Boleh ka vitamin E dan C diambil serentak?

Walaupun kedua-dua nutrien mempunyai beberapa fungsi fisiologi berasingan dalam badan, namun kedua-dua nutrien ini bertindak dengan lebih effisien sekiranya diambil secara serentak kerana mereka mempunyai peranan yang sama dan saling melengkapi dalam badan. 

Tetapi ramai orang tidak sedar bahawa apabila pengambilan diambil secara serentak, mereka akan memberi perlindungan yang kuat terhadap pelbagai penyakit. “Gabungan Vitamin untuk Penyerapan Optimum” Sebagai contoh : vitamin C adalah alat bantuan dalam komunikasi otak manakala vitamin e pula membantu mengawal penyempitan saluran darah.  Serentak lebih Optimum?

1.Melindungi arteri dengan mencegah pengoksidaan yang merosakkan kolesterol LDL dan membantu untuk menghalang pembentukan itu

2.Antioksidan yang memainkan peranan penting dalam menghadkan kerosakan kepada sel-sel termasuk protein selular, DNA anda lemak yang membentuk membran sel

3. Manfaat untuk kulit. Vitamin C membantu sintesis kolagen yang diperlukan untuk kulit yang sihat, manakala vitamin E pula untuk mengekalkan “cross-linked” yang sihat diantara gentian kolagen

4. Sistem Imun Badan. Vitamin C membantu merangsang fungsi imun dengan menggalakkan pertumbuhan sel imun dan merangsang pelepasan interferon. Vitamin E mengekalkan kesihatan sistem imun. Kedua-duanya berfungsi untuk mengawal fungsi imun tubuh

5. Mengurangkan risiko penyakit Alzheimer. Para penyelidik mendapati bahawa setiap peserta yang mengambil 1000 IU vitamin E dan 500-1,000 mg vitamin C mempunyai 64-78 peratus lebih rendah risiko Alzheimer daripada kumpulan plasebo.

Pada ibu-ibu yang nak tanya apa-apa tetang produk shaklee atau nak sembang-sembang tentang masalah anak-anak boleh je whatsapp nadia melalui talian di bawah ya.. InshaaAllah Nadia kongsi pengalaman Nadia dengan produk shaklee.

Jom PM,
atau Call 019-255-9377